Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@23:29:42 GMT

سر و صدای ترافیک چه بلایی بر سر پرندگان می آورد؟

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۷۷۷۲۸

ممکن است سر و صدای ناشی از ترافیک، میزان کمبود "تلومر" را در فنچ راه‌راه افزایش دهد. تلومرها، پایانه فیزیکی کروموزم‌ها هستند که از ژن‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کنند و کمبود آنها، روند پیری زیستی را سرعت می‌بخشد.

پژوهشگران "موسسه ماکس پلانک"(MPG) آلمان و "دانشگاه ایالتی داکوتای شمالی"(NDSU) آمریکا، اثر سر و صدای ترافیک را بر طول تلومر فنچ راه‌راه بررسی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها دریافتند فنچ‌هایی که پس از ترک آشیانه، در معرض سر و صدای ترافیک قرار می‌گیرند، نسبت به فنچ‌هایی که اصلا در معرض این صدا نیستند، تلومرهای کوتاه‌تری دارند.

دکتر "آدریانا دورادو"(Adriana Dorado)، از نویسندگان این پژوهش گفت: پژوهش ما نشان می‌دهد که سر و صدای شهر، به تنهایی و به دور از جنبه‌های دیگر زندگی شهری مانند آلودگی نوری یا شیمیایی، با کمبود تلومرها مرتبط است و می‌تواند فرآیند پیری را در فنچ‌های راه‌راه سرعت بدهد. بررسی ما، نخستین گام برای شناسایی مکانیسم‌های سببی است که شاید عامل تفاوت طول عمر پرندگان ساکن در محیط‌های شهری و روستایی باشند.

دکتر "سو آن زولینگر" (Sue Anne Zollinger)، از نویسندگان این پژوهش گفت: شاید تاثیر پیری سلولی به عنوان پیامد عوامل استرس‌زا، قابل دیدن نباشد اما پژوهش ما نشان می‌دهد اگرچه پرندگان، با زندگی در شهرهای پر سر و صدا سازگار شده‌اند اما ممکن است زودتر پیر شوند. در نظر گرفتن مراحل رشد پرندگان هنگام بررسی اثرات زندگی شهری، مهم است زیرا ممکن است مکانیسم‌هایی که تغییرات ناشی از سکونت انسان، به وسیله آنها بر افراد تاثیر می‌گذارند، در طول زندگی تغییر کنند.

از آنجا که با قرار گرفتن فنچ راه‌راه در معرض صدا، تلومرها کوتاه می‌شوند، نویسندگان این پژوهش ادعا می‌کنند که بین 18 تا 120 روز پس از بیرون آمدن از تخم، زمانی بحرانی برای پرندگانی که در معرض سر و صدا قرار دارند، خواهد بود. این بازه زمانی، دقیقا دوره‌ای است که فنچ راه‌راه، یاد گرفتن آواز را آغاز می‌کند؛ بنابراین حساسیت به صدا بیشتر می‌شود. در مقابل، هنگامی که این پرنده هنوز در آشیانه به سر می‌برد، حساسیت کمتری نسبت به صدا دارد.

این پژوهش، در مجله " Frontiers in Zoology" به چاپ رسید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آلمان ترافیک آلودگی نوری طول عمر شهری و روستایی سر و صدا پرندگان پرنده آلمان پرندگان پرنده ترافیک ژن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۷۷۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر

احد جلیلیان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه مهاجرت پرندگان مهاجر هرساله از اوایل بهمن‌ماه آغاز می‌شود گفت : در استان کرمانشاه ۲۲ سایت در بحث سرشماری پرندگان مهاجر فعال هستند، تالاب هشیلان، سراب نیلوفر، رودخانه‌های سطح استان و آب ذخیره شده پشت سدها، محل‌هایی هستند که پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی با توجه به مسیر حرکتشان مدتی در این محل‌ها توقف دارند. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه عنوان کرد: در اواخر سال گذشته متأسفانه از لحاظ مهاجرت پرندگان وضعیت مناسبی نداشتیم، اما با توجه به بارش‌های بهاری که در این دو ماه گذشته در استان استان کرمانشاه شاهد بودیم، شرایط زیستگاهی برای آبزیان بسیاری بهبود یافته و تمام سراب‌ها و تالاب‌های استان پر آب بوده و حتی سرریز کرده است. 

جلیلیان اذعان کرد: وجود پرندگان مهاجر در استان در راستای کنترل آفات و امراض بسیار تأثیرگذار هستند و از این نظر این موضوع حائز اهمیت است؛ اما در سرشماری که با شروع سال جدید در ۲۲ سایت استان صورت گرفت، متأسفانه نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش حضور پرندگان مهاجر را داشتیم. 

وی خاطرنشان کرد: در قسمت معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، استان کرمانشاه جزو استان‌های ساحلی نیست، اما به دلیل وجود برخی از تالاب‌های مهم استان کرمانشاه که محل زیست پرندگان مهاجر و بومی هستند در راستای چرخه زیستگاهی پرندگان جزو مهم‌ترین استان‌های کشور هستیم. 

جلیلیان تأکید کرد: همکاران ما در سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه به صورت شبانه‌روز در سایت‌ها برای جلوگیری از شکار و صید غیرمجاز پرندگان مستقر بوده و در حال حفاظت از حیات وحش غنی استان کرمانشاه هستند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی
  • پرندگان مهاجر در آب‌گیرهای گرمه فرود آمدند
  • فیلم| فرود پرندگان مهاجر در گرمه خراسان
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • (ویدئو) بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد!
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • صدایی که دستور جنایت صادر کرد! | مادرم گفت تو دیوانه ای و شنیدن این جمله موجب شد تا من ...
  • بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد! (فیلم)
  • ببینید | بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد!